כריסמס במונקו

כידוע, מונקו היא המדינה השנייה הכי קטנה בעולם אבל היא יודעת לחגוג ובגדול. למשל, שוק הכריסמס שלה נחשב לאחד השווים באזור ואנשים מגיעים אליו גם מרחוק. בנסיכות יש גם אוכל מסורתי ומנהגים מקומיים מיוחדים בתקופת החג וזה הזמן להכיר אותם.


שוק חג המולד במונקו
שוק חג המולד במונקו

שוק הכריסמס בנמל הרקולס

שוק הכריסמס במונקו יהיה פתוח החל מ-7.12.2018 ועד 6.1.2019 וכמיטב המסורת דוכניו יעוצבו לפי נושא מסוים. הנושא השנה טרם נחשף, אבל אנחנו בטוחים שיהיה מעניין ובינינו – שווה לראות איך הם יתעלו על הנושא הקודם שהיה "ממתקים"…

השוק המרכזי יוקם בנמל הרקולס ובמקום ייבנה כפר כריסמס שיכלול בקתות עץ. בשוק יהיה ניתן לרכוש מתנות, תכשיטים, מזכרות ומוצרי מזון מסורתיים בדוכנים מקושטים, ליהנות מסדנאות אומנות לילדים, לשחק במשחקים שונים כמו רכבת מיניאטורית, מחפשים את המטמון וקארטינג, להסתובב בקרוסלה, לצפות במצעד חגיגי או לעלות על גלגל ענק כדי לראות את מונקו מלמעלה. ואגב, בהתבסס על ניסיון של שנים קודמות יש סיכוי לא רע שבמהלך ביקורכם בשוק תיתקלו בנסיך מונקו.


תכנון טיולים באנר

בנוסף, ייערכו במקום מופעי מוזיקה חיה, מופעי החלקה על הקרח וכן יוקם דוכן לצורך צילום עם סנטה קלאוס. הכניסה והסדנאות לילדים הם חינם אבל הפעילויות השונות הן בתשלום. והמלצה שלנו – אל תוותרו על לגימת יין חם ועל טעימת המעדן המקומי La Tartiflette – מחית של תפוחי אדמה ובשר חזיר שמעוטרת בשכבות עבות של גבינה מותכת.

airalo ad

במקום תוכלו ליהנות גם מקרפים, צ'יפס, ערמונים קלויים, שוקו חם ועוד מה שאומר שרעבים לא תצאו מפה. רק שימו לב – המקומיים לא רואים בעין יפה תיירים שאוכלים תוך כדי ביקור בשוק. מבחינתם צריך להעניק לאוכל את הכבוד המגיע לו ובינינו – הם צודקים לגמרי וכדאי לנצל לשם כך את פינות הישיבה שמוקמות לשם כך.

שעות פתיחת השוק

  • ימים ראשון עד חמישי 11:00-21:00
  • שישי ושבת 11:00-22:00
  • 24.12 – השוק יהיה פתוח עד 19:30 בלבד
  • 25.12 ו-1.1.2019– השוק ייפתח בשעה 14:30

אוכל מסורתי ריביירי

אנחנו ממליצים לנצל את השוק לרכישת מצרכים למאכלי חג מולד מסורתיים, למשל Pain de Natale – לחם עגול ומתוק שכולל 4 אגוזי לוז וענף זית שיוצרים את צורת הצלב. הלחם מוגש במהלך מיסת הכריסמס ונחשב למאכל חובה בשולחן החג. ניתן להשיג את הלחם במאפיות שונות ברחבי הנסיכות כמה ימים לפני החג. כמו כן נהוג להגיש את המאכלים המסורתיים הבאים:

  • Brandamincium – מנה של דג בקלה מומלח עם שום ושמן ברוטב שמנת שנקרא Cardu.
  • Fougasses – עוגיות שטוחות ופריכות עם אניס מסוכר, טיפות של רום ומי פריחת תפוז בצבעי דגל מונקו.
  • Barba-Giuan – רביולי ממולא בגבינת צ'דר, ריקוטה, תרד או פלפלים.
הרביולי המסורתי בשם Barbaguiai
הרביולי המסורתי בשם Barbaguiai

אנחנו ממליצים לקנות בשוק גם הרבה מתוקים. לפי המסורת המקומית ארוחת הערב החגיגית מסתיימת ב-13 קינוחים שונים שמציינים את ישו ו-12 השליחים. כמובן שזירת הקינוחים עשירה אבל קחו שני קינוחי חובה:

  • 4 Beggars – ממתק שמסמל 4 זרמים שונים בנצרות: אגוזי לוז ואגוזי מלך שמסמלים את האוגוסטינים, תאנים מיובשות שמסמלות את הפרנציסקנים, שקדים שמסמלים את הכרמליטים וצימוקים שמסמלים את הדומיניקנים.
  • La Pompe – סוג של פוקצ'ה מתוקה שכוללת לא רק קמח, סוכר ושמן זית אלא גם תמצית פרח תפוז. באופן מסורתי לא חותכים את הפוקצ'ה בסכין אלא בוצעים אותה ביד וזאת מסיבה אחת –כדי לסמל את הלחם שבצע ישו. חתיכת הפוקצ'ה בסכין מביאה מזל רע והעושה זאת מסתכן בקשיים פיננסים בשנה הקרובה.

וכדי לחסוך לכם פדיחות – במונקו לא מתחילים לאכול את ארוחת החג לפני שמבצעים את המנהג המקומי שקשור דווקא בעץ הזית "שלנו". לפני ארוחת החג המסורתית נהוג כשצעיר או זקן המשתתפים טובל ענף זית ביין, ניגש אל האח שבו מובערים ענפי אורן ודפנה, מתפלל ומסמן בידיו את סימן הצלב. רק לאחר מכן כולם מתחילים בסעודה שכוללת גם תרנגול הודו, כבד אווז, שוקולדים, צנוברים ופיסטוקים. ומה עם הדיאטה? תשאירו אותה לאחרי החגים.